+359886546062 info@evropakonsult.com

Съвети за успешно интервю

Смяната на работно място и срещата с потенциален бъдещ работодател е предизвикателство, дори и за най-опитните в своята област специалисти. Чрез долните 7 съвета сме се опитали да очертаем базисните неща, необходими за провеждането на едно успешно интервю.

Бъдете подготвени психически

Важно е да се мисли винаги позитивно и да се чувствате добре в кожата си. Ако си мислите за това, което би могло да се обърка, ще се почувствате зле по време на интервюто и ще загубите нивото на довери в себе си. За да се повиши самочувствието Ви трябва да останете спокоен и да се опитате да мислите максимално положително.

Бъдете подготвени по темата

Ако искате да сте уверени на интервюто за работа – трябва да знаете какво правите. Подгответе се добре като прочетете в детайли описанието на длъжността, за която сте кандидатствал. Помислете върху потенциалните въпроси, които работодателя би могъл да Ви зададе свързани с Вашия предишен опит и умения. Бъдете внимателни с повторението на заучени фрази и даването на клиширани отговори. Опитайте да отговаряте максимално конкретно и ясно на зададените Ви въпроси, като изложите собствените си идеи и мисли.

Бъдете внимателни за езика на тялото

Бъдете внимателни с езика на тялото. Всички знаем за затворените позиции– избягвайте ги.

Приятелско отношение

Позитивното и приятелско отношение винаги прави добро впечатление на околните, особено при първи срещи и запознанства. Все пак внимавайте да не прекрачите допустимите граници.

Ръкуване

Преди и след края на интервюта, не забравяйте ръкуването.

Говорете ясно

Заедно с позата си, начина, по който говорите е важен при вземането на решение, дали да бъдете нает. Ако говорите с нисък глас, тогава може да остави негативен отпечатък, особено когато става въпрос за работа с хора. Опитайте да говорите с енергичен и жив глас, който звучи добре.

Трябват Ви още съвети? – консултантите на Европа Консулт са на разположение.